Sunday, September 4, 2011

قراردادهای ننگین با چین و روسیه

تاریخ خبر: یکشنبه 26 تیر 1390

امضای قرارداد ننگین با چین و روسیه به دستور خامنه ای

دولت‌های چین و روسیه در ازاء غارت عظیم منابع نفتی ایران و همدستی با نظام حاکم متعهد شده‌اند که تا حد امکان از مواضع دولت در فعالیت‌های هسته‌ای حمایت کنند و تلاش نمایند با می‌انجگری‌های بیشتر و ایجاد وقفه در تلاش‌های بین المللی برای وادار کردن ایران به پذیرش خواست‌های جامعه جهانی، زمینه را برای حل و فصل بحران هسته‌ای ایران و احیانا کاهش تحریم‌ها فراهم نمایند. آن‌ها همچنین از حکومت ایران خواهان انعطاف بیشتر در مواضع هسته‌ای و مجال دادن به چین و روسیه برای نقش آفرینی بیشتر در این باره شده‌اند.



افشای کشف منابع عظیم نفت و گاز در ایران و امضای قرارداد ننگین با چین و روسیه به دستور خامنه ای




کار‌شناسان ایران سبز: افشای قرارداد ننگین حکومت ایران با کنسرسیوم چینی و روسی در پی کشف منابع جدید نفت و گاز در کشور و تسلیم کردن رسمی اقتصاد ایران به دولتهای بیگانه.

اکتشافات اخیر منابع نفت و گاز ایران در حوزه‌های نفتی ایلام، مسجد سلیمان و بوکان شرقی نشان می‌دهد منابع تایید شده ذخایر نفت کشور در حال حاضر به شدت افزایش یافته و میزان ذخایر گازی کشف شده در کشورنیز ۸۰ درصد افزایش یافته است. به گزارش کار‌شناسان ایران سبز ذخایر نفت و گاز کشف شده اخیردرایران، طی سالهای اخیر در جهان سابقه نداشته و رتبه ایران را بین کشورهای نفتخیز جهان از جایگاه چهارم به جایگاه دوم و پس از عربستان سعودی ارتقاء داده است. گزارش‌ها نشان می‌دهد تا سال گذشته منابع نفتی قطعی شده ایران حدود ۷۰ میلیارد بشکه برآورد می‌شد اما اکنون این رقم به ۲۳۹ میلیارد بشکه افزایش یافته است. به همین ترتیب جایگاه ایران در کشورهای داری منابع طبیعی از رتبه ۱۷ به رتبه چهارم جهان افزایش یافته است. نکته حائز اهمیت در این بین افزایش شدید درآمد سالانه و سرانه شهروندان ایرانی است که از رقم ۴۵۳۰ دلار در سال ۲۰۱۰ قابل ارتقاء تا ۳۶ هزاردلار خواهد بود. یعنی یک پله بالا‌تر از درآمد سرانه در انگلستان و یک پله پایین‌تر از درآمد سرانه در آلمان. مشروط برآنکه این منابع در خدمت منافع ملی ایران قرار گیرند و ظرف ۳ سال آینده حداکثر بهره برداری از این ظرفیت‌ها بعمل آید.

بر اساس اخبار منتشر شده از سوی کار‌شناسان ایران سبز، اکتشافات اخیر توسط شرکت نفت سی ان پی سی چین و پتروناس مالزی صورت گرفته و این کنسرسیوم طی هفته‌های اخیر گزارش عملکرد خود را به دولت ایران ارائه کرده است.

پس از دریافت این گزارش‌ها دفتر رهبری ایران بلافاصله ضمن بر عهده گرفتن مدیریت اخبار و اطلاعات این اکتشاف‌ها، انتشار هرگونه خبری از جزییات موضوع را ممنوع اعلام کرد. بعلاوه با دستورآیت الله خامنه‌ای هیاتی از مقامهای دفتر رهبری و قرارگاه خاتم الانبیاء تشکیل و جلسات متعدد و مداومی را با هیات‌های چینی، روسی و مالزیایی برگزار کردند که نتیجه این جلسات روز جمعه ۲۴ تیرماه ۱۳۹۰ بعنوان سندی ننگین در تاریخ حاکمیت نظام مستبد دینی بر ملت و کشور ایران، به امضای نمایندگان دفتر رهبری از یک سو و کنسرسیوم چینی، روسی و مالزیایی رسید.

به گزارش کار‌شناسان ایران سبز در این اجلاس مواردی مورد توافق طرفین قرارگرفت که بطور خلاصه بخشی از آن به این شرح است:

۱- امتیاز استخراج و بهره برداری از منابع جدید کشف شده نفت و گاز ایران برای مدت ۲۵ سال به کنسرسیومی متشکل از شرکت ملی نفت چین (سی ان پی سی) شرکت پتروناس مالزی و شرکت لوک اویل روسیه واگذار می‌گردد.

۲- این شرکت‌ها با قیمتی توافقی و رسما زیر قیمت بازارخریدار نفت ایران خواهند بود و ترجیحا به قیمتی خارج از قیمت‌های مصوب اوپک نفت را در بازارهای بین المللی به فروش خواهند رساند.

۳- سهم شرکت نفت چین از این کنسرسیوم ۵۰ درصد خواهد بود.

۴- سهم لوک اویل روسیه از این قرارداد ۳۸ درصد خواهد بود. (در پی امضای این قرارداد نفتی با ایران، شرکت نفت لوک اویل روسیه جایگاه خود را در بین شرکت‌های نفتی بزرگ جهان از رتبه ۲۵ به رتبه پنجم ارتقاء می‌دهد. بیشترین سهم لوک اویل در اختیار دولت روسیه قرار دارد و همسر ولادیمیر پوتین از سهامداران آن محسوب می‌شود)

۵- سهم شرکت پتروناس مالزی از این قرار داد ۱۲ درصد خواهد بود.

۶- ایران موظف است ۹۷ درصد از سهم درآمدی خود با طرف چینی را از آن کشور کالا وارد کند و فقط ۳ درصد باقی مانده را بصورت دلار یا یورو دریافت نماید. بعلاوه طی این مدت چینی‌ها ۸۵۰ پروژه بزرگ اجرایی را به انتخاب خود در ایران مدیریت و اجرا خواهند کرد.

۷- در مورد چگونگی دریافت سهم درآمدهای نفتی از شرکت لوک اویل، سپاه پاسداران با انعقاد ۳ قرارداد عظیم نظامی ۱۵ ساله در قالب سهم ۳۸ درصدی روسیه از منابع نفتی مردم ایران، تجهیزات و تسلیحات نیروی هوایی، زمینی و دریایی خود را تامین خواهد کرد که بخشی از قراردادهای نظامی مورد توافق به این شرح است:

نیروی هوایی سپاه: تا سقف ۲۰۰ فروند هواپیمای جنگنده سوخو ۳۰

نیروی زمینی سپاه: ۶۰۰ دستگاه تانکهای پیشرفته ۹۰ اس

نیروی دریایی سپاه: ۶ فروند زیر دریایی تهاجمی یاسن

- بعلاوه سپاه پاسداران در یک فرایند زمانی ۱۴۰۰ نفر از نیروهای خود را برای آموزش‌های تخصصی به روسیه اعزام خواهد کرد.

گزارش‌های کار‌شناسان ایران سبز نشان می‌دهد رقم بخشی از این قراردادهای نظامی بالغ بر یکصد میلیارد دلار است.

۸- نحوه دریافت درآمدهای ناشی از فروش نفت به پتروناس مالزی تاکنون مشخص نشده است.

لازم به ذکر است پس از اجرای این قرار داد، چینی‌ها ۸۰ درصد از کل اقتصاد ایران را قبضه خواهند کرد و نه تنها بعنوان بزرگ‌ترین شریک تجاری کشور محسوب می‌شوند، بلکه پس از دوران استعماری بریتانیا که ۸۳ درصد از اقتصاد هند را به خود محدود کرده بود، ایران نخستین کشوری است که رسما اقصاد خود را تسلیم یک دولت خارجی می‌سازد.

محمود احمدی‌نژاد اخیرا اعلام کرده بود که بزودی میزان مبادلات سالانه اقتصادی ایران و چین به مرز یکصد میلیارد خواهد رسید که طبعا این ادعا در چارچوب اجرای محرمانه همین پروژه خفت بار و سیاه نفتی مطرح می‌شود. (میزان مبادلات رسمی بین ایران و چین درسال ۲۰۱۰ میلادی ۱۳ میلیارد دلار اعلام شده بود).

۹- از مجموع هزینه‌های اکتشاف، استخراج و بهره برداری منابع عظیم نفت و گاز جدید کشف شده در ایران ۶۵ درصد توسط دولت ایران و ۳۵ درصد توسط کنسرسیوم چینی، روسی و مالزیایی (به نسبت سهم هر کشور) پرداخت خواهد شد.

۱۰- دولت‌های چین و روسیه در ازاء غارت عظیم منابع نفتی ایران و همدستی با نظام حاکم متعهد شده‌اند که تا حد امکان از مواضع دولت در فعالیت‌های هسته‌ای حمایت کنند و تلاش نمایند با می‌انجگری‌های بیشتر و ایجاد وقفه در تلاش‌های بین المللی برای وادار کردن ایران به پذیرش خواست‌های جامعه جهانی، زمینه را برای حل و فصل بحران هسته‌ای ایران و احیانا کاهش تحریم‌ها فراهم نمایند. آن‌ها همچنین از حکومت ایران خواهان انعطاف بیشتر در مواضع هسته‌ای و مجال دادن به چین و روسیه برای نقش آفرینی بیشتر در این باره شده‌اند. وعده‌ای که اگر کمکی به پایداری بیشتر رژیم حاکم ننماید - که البته توان پایدار نگهداشتن آن را ندارند - اما قطعا به ویرانی بیشتر اقتصاد فلاکت بار ایران منجر خواهد شد.




منبع: پارس دیلی نیوز







افشای قرارداد ننگین ۲۱ آوریل رژیم ایران و چین/ واگذاری امتیاز نفت و گاز ایران به چین

اين آمارها همچنين سهم پترو نهاد - بنياد و پترو نهاد - شانگهای را تا سال ۲۰۲۷ ميلادی ( که زمان پيش بينی شده برای اجرای قراردادهای نفت و گاز است) بالغ بر ۱۵۴ ميليارد دلار و سهم قرارگاه خاتم الانبياء را از قراردادهای گاز ۲۶۴ ميليارد و۸۰۰ ميليون دلار برآورد می کنند.

ملت بزرگ ايران! کارشناسان ايران سبز بعنوان گروهی از فرزندان اين سرزمين که تنها خواسته آنها آزادی و سربلندی ملت ايران است همواره تلاش داشته و دارد که با هر آنچه استقلال و آزادی ايران زمين را به خطر اندازد مقابله نمايد و با افشای رويداد های پشت پرده ، خيانت های حکومت تبهکاری که بر جان و مال ملت ما چيره شده اند را آشکار سازد و در چارچوب آگاه سازی عمومی ، آرامش خيال را از حکومت مستبد سلب نمايد





به گزارش اختصاصی خبرنگاران سبز، در همين راستا کارشناسان ايران سبز مفاد قرارداد جديد نفتی بين دولتهای ايران و چين که در روز ۲۱ آوريل۲۰۱۱ امضاء شد را منتشر می سازد که به وضوح نشان می دهد " ملی بودن صنعت نفت ايران" از ميان برداشته شده و امتيازمنابع نفت و گاز ايران رسما به چينی ها وا گذار شده است.


چندی پيش درکميته مشترک اقتصادی ايران و چين قراردادی به امضاء رسيد که عملا مالکيت بر منابع نفت و گاز را از مردم ايران سلب می کند . دستورالعمل و مفاد اين قرارداد نفتی در طول ماههای گذشته معين شده بود واين کميسيون مشترک بايد زمينه لازم را برای امضای نهايی قرارداد آماده می کرد. قراردادی که عملا خفت بار ترين قرارداد نفتی بين ايران و يک دولت خارجی محسوب می شود.



پيش زمينه



طبق بررسی های انجام شده توسط کارشناسان ، در سال ۲۰۰۹ که روابط نفتی ايران و چين به بالاترين حد خود رسيده بود و قراردادهای بلند مدت مخفيانه يکی بعد از ديگری امضاء می شد چينی ها موظف بودند درحوزه های نفتی ايران چهار ميليارد دلار سرمايه گذاری کنند. اما شواهد نشان می داد که آنها در مقابل سود سرشاری که نصيب خود می سازند فقط ۵۷۰ ميليون دلار سرمايه گذاری کرده اند!


چينی ها در آغاز سال ۲۰۱۰ اعلام کردند که به دليل تغييراتی که مداوما از سوی قرارگاه خاتم الانبياء (به عنوان کارفرما ) پيشنهاد می شود فقط در چارچوب شرايط جديد حاضر به همکاری می باشند. چينی ها در اين مرحله پيشنهاد کردند طرف های ايرانی بايد ۹۰% سهم خود را بجای دلار، يوان چين دريافت کنند. همچنين معادل ۷۰% کل مبلغ قراردادهای نفتی نيز کالای چينی به ايران فروخته شود. اين پيشنهاد ها پس از مدتی کلا مورد قبول طرف ايرانی قرار گرفت.


پس از آن بود که چينی ها با هماهنگی قرارگاه خاتم الانبياء پيشنهاد های جديد ديگری را به حکومت ايران ارائه کردند. آنها اعلام داشتند بازار نفتی ايران جدای از موضوع احداث پالايشگاههای جديد برای آنها جذابيت زيادی ندارد و چون ايران به دليل تحريمهای بين المللی قادر به احداث پالايشگاه نيست مديريت اين بخش هم به چينی ها واگذار شود. مقامهای حکومتی اين پيشنهاد را نيز پذيرفتند. بر اين اساس مقرر شد ۴۶ ميليارد دلار هزينه احداث پالايشگاههای جديد نفتی به چينی ها پرداخت شود و متقابلا چينی ها پذيرفتند در تمامی پروژه های مربوط به پالايشگاه شرکت های وابسته به قرارگاه خاتم الانبياء را بعنوان ناظر ومشاور پروژه انتخاب کنند!


در اواسط سال ۲۰۱۰ مجددا چينی ها از موقعيت خود در بازار نفت و گاز ايران ابراز ناخشنودی کردند و اعلام نمودند که سهم آنها از بازار به موازات ريسک اقتصادی آنان در برابر تحريم ها رشد نکرده و اينک زمان آن فرا رسيده تا امتيازهايی دائمی را نصيب خود سازند و الا رها کردن بازار نفت ايران در اين شرايط بحرانی کار سختی نيست. آنها همچنين پيشنهاد کردند که بر اساس بررسی های مفصل خود به اين نتيجه رسيده اند که سهم قرارگاه خاتم الانبياء ، نهاد رهبری و شرکت ملی نفت ايران را در قرارداد جديد به تفکيک و به صورت مستقل پرداخت نمايند و در صورتی که واگذاری امتيازهای نفتی مطابق نظر چين تحقق پذيرد ، پيش پرداخت های کلانی نيزبه اين بخش ها پرداخت می شود تا مشکلات مالی حکومت ايران در شرايط فعلی مرتفع گردد. درهنگام بررسی و امضای اين قرارداد در چين ، علاوه بر خيل هيات اعزامی ، می توان به حضور سردار فيروز آبادی به نمايندگی از سوی دفتر رهبری و علی سعيدی به نمايندگی از سوی قرارگاه خاتم الانبياء اشاره کرد.



قرارداد ضدملی ۲۱ آوريل ۲۰۱۱


بر اساس قرارداد امضا شده که جزييات آن در پی می آيد ، تمامی مراحل استخراج ، توزيع و فروش نفت و گازايران که قريب به اتفاق منابع نفت و گاز را شامل می شود به دولت چين واگذار گرديد. "پترو نهاد" که تشکيلات ويژه کنترل استخراج و فروش نفت در دفتر علی خامنه ای است هم به موازات همين قرار داد تشکيل شد. پترو نهاد در اين قرارداد تحت عنوان "پترونهاد - بنياد " فعاليت می کند و دفتر ويژه ای را نيزدر شانگهای چين راه اندازی کرده است که از آن به عنوان " پترونهاد- شانگهای" نام برده می شود.


در اين پروتکل سهم پترو نهاد - بنياد و پترونهاد - شانگهای به تفکيک به حساب هرکدام واريز می شود و اين جدای از سهم قرارگاه خاتم الانبياء و شرکت ملی نفت ايران است.


قرارداد پيشنهادی چينی ها پس از تاييد دولت اين کشور به دفتر رهبری ايران ارسال شد زيرا چينی ها اجرای قرارداد را منوط به تاييد علی خامنه ای دانسته بودند . پس از آن گروهی از اعضای دفتر رهبری به سرپرستی علی اکبر ولايتی ضمن ديدار با رهبر حکومت و وخيم اعلام کردن اوضاع اقتصادی کشور ، نظر موافق وی را برای امضای قرارداد جلب کردند. ولايتی و همراهان در اين ديدار اعلام کردند که تنها راه نجات اقتصاد کشور از تحريمهای بين المللی وبحران توليد و فروش نفت و گازکشور واگذاری امتياز استخراج و صدور نفت به چينی هاست و در غير اينصورت چاره ای جز تسليم در برابر تحريم ها نيست.


به گزارش کارشناسان ايران سبز پس از تاييد واگذاری امتياز بخش عظيمی از منابع نفت و گاز ايران به چين از سوی علی خامنه‌ای ، اين قرارداد روز۲۱ آوريل ۲۰۱۱ توسط "شمس الدين حسينی" وزير اقتصاد ودارايی ايران و "چن و مينک" وزير تجارت چين امضاء گرديد.


چينی ها در اين قرارداد به ازاء حضور مستقل پترونهاد - بنياد و پترونهاد - شانگهای ، قرارگاه خاتم الانبياء و شرکت ملی نفت ايران! شرکت های متعددی از نفت و گاز چين را در اين امتيازات سهيم کردند. شرکت های " سينوک" ، " سينو پک " ، "چاينا پترو شيميکال" ، "چاينا نچرال گاز" ، "چاينا نچرال پتروليوم کورپريشن" ، "فووش کميکال" ، از جمله اين شرکت ها هستند. بعلاوه چينی ها با زيرکی خاصی شرکت های " گاز پروم " ، " لوکول " ، و " رز نفت " روسيه را نيز با خود همراه ساخته و با واگذاری سهم کمی از برخی پروژه نفت و گاز ايران، آنان را در اين غارت آشکار منابع ملی ايران با خود هم پيمان ساخته اند. ياد آور می گردد برای هرکدام از مناطق نفتی و گازی اعلام شده در قرارداد ، پروتکل جداگانه ای به امضاء رسيده است.


خلاصه مفاد بخش " نفت" قرارداد ننگين ۲۱ آوريل ۲۰۱۱


۱- حوزه نفت و گاز پارس جنوبی : فازهای ۱۴ تا ۲۶ ؛ ۶۹ % سهم چينی ها ( سينوک و سينوپک ) ۳۱% سهم قرارگاه خاتم الانبياء


۲ - حوزه نفتی آزادگان : ۶۶ % شرکت های چينی ( که ۹ درصد سهم خود را به لوکا اويل روسيه واگذار کرده اند) و ۱۴ % سهم شرکت ملی نفت ايران ، ۱۰% سهم قرارگاه خاتم الانبياء و ۱۰ % سهم پترونهاد - بنياد


۳ - حوزه نفتی يادآوران : حوزه نفتی کوشک و حسينيه ؛ ۵۸% سهم سينوک و فووش چين ، ۲% پترونهاد - بنياد ۲% پترو نهاد - شانگهای و ۳۸% سهم شرکت ملی نفت ايران


۴ - حوزه نفتی منصور آباد: ۵۷% سهم شرکت ملی نفت چين ، ۳% پترونهاد - بنياد و ۴۰% سهم شرکت ملی نفت ايران


۵ - حوزه نفتی پارس شمالی: ۴۰% سهم شرکت ملی نفت چين ، ۳۰% پترو نهاد - بنياد و ۳۰% سهم شرکت ملی نفت ايران


۶ - حوزه نفتی چنگوله: ۳۵% سهم شرکت ملی نفت چين ( به همراه سينوشيميکال گروپ) ، ۱۶ % رز نفت روسيه ، ۴% پترونهاد - شانگهای و ۴۵% سهم خاتم الانبياء


۷ - حوزه نفتی آذر: ۴۰% سهم شرکت های سينوک و شانگهای پترو کميکال چين ، ۱۵% شرکت های روسی ، ۵% پترونهاد - بنياد و ۴۰% سهم شرکت ملی نفت ايران


۸ - حوزه نفتی انديمشک: ۵۰% سهم سينوک چين ، ۲۴% قرارگاه خاتم الانبياء ، ۲۰% شرکت ملی نفت ايران و۶% سهم پترونهاد - شانگهای


۹ - حوزه نفتی رامين ؛ فازهای يک تا پنج: ۵۲% سهم چاينا پترو ليوم ، ۱۰% سهم لوک اويل روسيه و ۳۸% سهم شرکت ملی نفت ايران

۱۰ - حوزه نفتی سومار: ۴۰% سهم سينوک چين ، ۴۰% خاتم الانبياء و ۲۰% سهم شرکت ملی نفت ايران

.........

به عقيده کارشناسان ، ميزان ذخاير نفتی در ۱۰ حوزه مورد اشاره بالغ بر ۸۸ ميليارد بشکه تخمين زده می شود که ارزش آن به صورت غير فراورده ای و خام حدود ۱۰۴۴ ميليارد دلار است و در صورتی که بخشی از آن به فراورده های نفتی تغيير کند ارزش آن به رقم ۱۶۵۲ ميليارد دلار بالغ می گردد.

ارزيابی ها همچنين نشان می دهد که پترو نهاد - بنياد و پترونهاد - شانگهای و همچنين قرارگاه خاتم الانبياء سهم خود را تا سال ۲۰۲۵ ميلادی به تفکيک هر کدام ، حدود ۸۰ ميليارد دلار برآورد کرده اند. بعلاوه توجه به اين نکته مهم حائز اهميت است که دولت چين و شرکت های نفتی وابسته به آن برای کسب امتيازهای نفت و گاز مبالغ هنگفتی را به حساب های شخصی يا گروهی طرف قراردادهای ايرانی واريز کرده اند که از ميزان دقيق و محل واريز اين مبالغ اطلاع دقيقی در دست نيست.

اما شواهد نشان می دهد که يک شرکت کارگزاری امور بانکی در مالزی ، تمامی ارتباطات و تشکيلات عظيم خود را برای حساب سازی وگشايش حساب برای مقامهای سياسی و امنيتی ايران که دخيل در اين قراردادها هستند به کار گرفته است. همچنين تعداد زيادی از وابستگان به محمود احمدی نژاد و علی خامنه ای در بين تصميم گيران و صاحبان حساب های نفتی وجود دارند اگر چه حساب های بانکی مستقيمی در مورد اين دو نفر ديده نمی شود. بعلاوه اسناد موجود نشان می دهد که حساب های بی شماری توسط مقامهای ايرانی در چين گشايش يافته و برخی از بانکهای چينی صرفا با سرمايه مقامهای سياسی و امنيتی ايران راه اندازی شده اند.


خلاصه مفاد بخش " گاز" قرارداد ننگين ۲۱ آوريل ۲۰۱۱


۱۱ - حوزه گازی پارس جنوبی : ۴۴% سهم شرکت چاينا نشنال گاز ، ۱۴% سهم کنسرسيوم روسی گاز پروم و لوک اويل ، ۶% سهم پترونهاد - شانگهای ، ۳۶% سهم شرکت ملی نفت ايران


۱۲ - حوزه گازی کيش: ۵۲% سهم سينوپک و سينوک چين ، ( به صورت برابر سهم هر کدام ۲۶% ) ۷% سهم گاز پروم روسيه و ۴۱% سهم شرکت ملی نفت ايران


۱۳ - حوزه گازی پارس شمالی : ۲۵% سهم پترونهاد - شانگهای ، ۴۵% سهم شرکت گاز طبيعی چين و ۳۰% سهم خاتم الانبياء


۱۴ - حوزه گازی خانگيران : ۲۸% سهم پترو نهاد ، ۳۰% سهم گاز پروم روسيه ، ۲۲% شرکت گاز طبيعی چين و ۲۰% سهم شرکت ملی نفت ايران


۱۵ - حوزه گازی گلشن: ۳۵% سهم شرکت گاز طبيعی چين ، ۲۰% شانگهای پترو کميکال ، ۱۰% ، خاتم الانبياء و ۳۵% سهم شرکت ملی نفت ايران


۱۶ - حوزه گازی " نار" : ۲۰% سهم پترونهاد - شانگهای، ۳۵% شرکت گاز طبيعی چين ، ۱۰% گاز پروم روسيه و ۳۵% سهم شرکت ملی نفت ايران


۱۷ - حوزه گازی يادآوران: ۴۰% سهم شرکت گاز طبيعی چين ، ۱۰% رز نفت روسيه ، ۱۰% سينوک چين ، ۱۰% خاتم الانبياء ۱۰% پترونهاد - شانگهای و ۲۰% سهم شرکت ملی نفت ايران


۱۸ - حوزه گازی فروز: (فازهای يک تا پنج) : ۳۰% شرکت ملی نفت چين ، ۲۲% سينوپک ، ۱۰%خاتم الانبياء ، ۳۸%سهم شرکت ملی نفت ايران


۱۹ - حوزه گازی بی بی حکيمه : ۲۵% پترونهاد - بنياد ،۱۵% خاتم الانبياء ، ۱۵%سينوک چين ، ۲۰%شرکت گاز طبيعی چين و ۳۰% سهم شرکت ملی نفت ايران


۲۰ - حوزه گازی توس: ۳۰% رز نفت روسيه ، ۳۰% سينوک ، ۴۰% سهم شرکت ملی نفت ايران


۲۱ - حوزه نفتی مارون: ۳۰% شرکت ملی نفت چين ، ۲۵% شرکت گاز طبيعی چين ، ۱۰% پترو نهاد - بنياد و ۳۵% سهم شرکت ملی نفت ايران


۲۲ - حوزه گازی آرش: ۳۵% پترونهاد - بنياد ، ۳۵% شرکت گاز طبيعی چين ، ۳۰% سهم خاتم الانبياء و سهم شرکت ملی نفت ايران در اين حوزه ۰% ! است



بررسی های کارشناسی نشان می دهد حجم گاز موجود در اين حوزه ها بالغ بر ۲۱۸ تريليارد فوت مکعب است و بهای آن بدون فراورده های پيشرفته گازی ۱۳۰۸ ميليارد دلار و در صورت استحصال فراورده های گازی حدود ۱۸۵۵ ميليارد دلار است.


اين آمارها همچنين سهم پترو نهاد - بنياد و پترو نهاد - شانگهای را تا سال ۲۰۲۷ ميلادی ( که زمان پيش بينی شده برای اجرای قراردادهای نفت و گاز است) بالغ بر ۱۵۴ ميليارد دلار و سهم قرارگاه خاتم الانبياء را از قراردادهای گاز ۲۶۴ ميليارد و۸۰۰ ميليون دلار برآورد می کنند.

طبق برآوردهای پيش بينی شده ۸۱% سرمايه گذاری های مشمول اين قرارداد را ايران ، ۱۵ % را چينی ها و ۴% را شرکت های روسی متقبل می شوند.


منبع: پارس دیلی نیوز








اختلاف 25 ميليارد دلاری در آمار فروش نفت

02 مهر 1388

واشنگتن، 23 اکتبر (تلویزیون واشنگتن) – مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی از احتمال توقف صادرات نفت خام ایران تا هشت سال آینده خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی اعلام کرد در صورتی که ایران نتواند «سالانه 4.5 میلیارد دلار» در صنعت نفت خود سرمایه‌گذاری کند، در بدبینانه‌ترین حالت، «احتمال دارد هشت سال آینده» نتواند هیچ نفتی صادر کند.

براساس این گزارش «طی سال‌های گذشته مصرف داخلی نفت افزایش چشمگیری داشته و این در حالی است که به دلیل روند رو به استهلاک مخازن ایران، این مخازن دچار افت تولید شده‌اند.»

مرکز پژوهش‌ها این دو عامل را موجب کاهش صادرات ایران در سال‌ها آینده دانسته و راهکار حل این مشکل را «یک سلسله سرمایه‌گذاری‌های اساسی و جدی» دانسته است.

این مرکز میزان سرمایه‌گذاری لازم برای حذف سهمیه صادراتی کنونی را 4.5 میلیارد دلار در سال دانسته، اما اعلام کرده است «با توجه به رشد منفی سرمایه‌گذاری خارجی در کشور، تامین این میزان سرمایه بعید به نظر می‌رسد.»

مرکز پژوهش‌ها 3 سناریوی «خوش بینانه، پایه و بدبینانه» را درخصوص صادرات نفتی ایران در سال‌های آینده بررسی کرده که طبق سناریوی خوش‌بینانه، ایران می‌تواند سالانه 4.5 میلیارد دلار در صنعت نفت خود سرمایه‌گذاری کند.

اما در این صورت نیز تنها می‌تواند صادرات خود را ثابت نگه دارد که در این صورت نیز «سهم 12.5 درصدی ایران در سال 1386 از سبد نفتی اوپک تا سال 2030 میلادی به 5.7 درصد کاهش خواهد یافت که این امر منجر به افت تاثیرگذاری کشور بر معادلات منطقه‌ای و جهانی خواهد شد.»

در وضعیت پایه، ایران تنها «تا 16 سال آینده» می‌تواند صادرات نفت داشته باشد و در شرایط بدبینانه، ایران 8 سال آینده نه تنها نفتی برای صادارات ندارد، بلکه به «وارد کننده» این ماده تبدیل خواهد شد.

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، سرمایه‌گذاری مناسب در صنعت نفت ایران را ضروری دانسته است.


منبع خبر: تلویزیون واشنگتن






اختلاف 25 ميليارد دلاری در آمار فروش نفت 2

02 مهر 1388


با انتشار آمارهاي بانک مرکزي درباره وضعيت صادرات و واردات ايران در سال هاي گذشته شکاف آمار رسمي در درون دولت بازتر شد.

اين شکاف در کسب درآمدهاي نفتي به اوج مي رسد به طوري که تفاوت آماري اعلام شده از سوي بانک مرکزي و وزارت نفت در چهار ساله فعاليت دولت نهم به بيش از 27 ميليارد دلار معادل با بیست و هفت هزار میلیارد تومان، مي رسد؛ و این تفاوت رقمي بالا و عجيب و غريب در انتشار آمار از سوي دو منبع رسمي حکومتی است.



بنا بر گزارش بانک مرکزي که مرجع اصلي آمار درخصوص حوزه هاي کلان اقتصاد به حساب مي آيد ايران در سال هاي 84 تا 87 حدود 279 ميليارد دلار درآمد از محل فروش نفت و گاز به دست آورده است در حالي که اين رقم از سوي وزارت نفت نزديک به 256 ميليارد دلار اعلام شده است.

البته در محاسبات وزارت نفت آمار فروش گاز محاسبه نشده اما کيست که نداند فروش گاز در چهارساله گذشته در بهترين شرايط به دو ميليارد دلار مي رسد زيرا حداکثر توانايي ايران در شرايط کنوني صادرات گاز به ارزش 500 ميليون دلار در سال است.

با اين حساب اگر دو ميليارد دلار درآمد حاصله از فروش گاز از رقم کلي کاسته شود تفاوت آمار در فروش نفت ايران از سوي بانک مرکزي و وزارت نفت به 25 ميليارد دلار مي رسد


منبع خبر: political-articles







بی‌تدبیری وزارت نفت و حراج سرمایه ایران در بازار جهانی

26 شهریور 1388

براساس این گزارش، نفت تحویلی ایران در ماه جاری میلادی سپتامبر و ماه آینده اكتبر به میزان هشت دلار زیر قیمت شاخص های عمده قیمت گذاری بازار نفتی دنیا به مشتریان عرضه می گردد.

براساس گزارش منتشر شده دیروز از سوی خبرگزاری نفتی "آرگوس" در لندن كه به تجزیه و تحلیل و تحولات قیمتی در بازارهای نفتی می پردازد، فروش نفت ایران به خریداران نفتی با تخفیفهای نجومی همراه شده است.

به گزارش سرویس بین‌الملل آینده، براساس این گزارش، نفت تحویلی ایران در ماه جاری میلادی سپتامبر و ماه آینده اكتبر به میزان هشت دلار زیر قیمت شاخص های عمده قیمت گذاری بازار نفتی دنیا به مشتریان عرضه می گردد.

فرمول قیمت گذاری نفت ایران برای مقاصد نفتی مدیترانه و شمال غرب اروپا و همچنین آسیاپاسفیك براساس شاخصهای مختلف قیمت گذاری سنجیده می شود كه متاسفانه به علت عدم مدیریت مناسب و تدبیر لازم و عدم بكارگیری امكانات كشور در جهت فروش مناسب نفت كشورمان، امور بین الملل شركت ملی نفت ایران نفت خام كشور را با تخفیفهای بیش از پنج دلاری برای تحویل به صورت اف-او-ب (FOB)جزیره خارك به مقصد مدیترانه به مشتریان خود عرضه می كند.

همچنین نفت خام ایران برای عرضه در بازارهای آسیا-پاسفیك با تخفیف بیش از هشت دلاری نسبت به شاخص قیمت گذاری كه نفت دوبی می باشد ، به مشتریان خود عرضه می‌شود.

علیرغم ادعاهای بی‌اساس شركت ملی نفت ایران در زمینه فروش مناسب نفت ایران به مشتریان نفت ایران، به دلیل عرضه نفت با میزان سولفور بالا و همچنین كم بودن عدد ای-پی-ای نفت صادراتی خصوصا دو حوزه نفتی سروش و نوروز در خلیج فارس و عدم تاسیس امكانات مخلوط كردن نفت سبك و سنگین، این سرمایه خدادادی كه عمده درآمدهای ارزی كشور از فروش خام آن عاید كشور می‌شود، به قیمت ارزان به خریداران نفتی عرضه می گردد كه این خود ضایعه ای جبران ناپذیر به كشور محسوب می شود.


منبع خبر: آینده نیوز


No comments:

Post a Comment

جمهوری اسلامی باید برود

واشنگتن پست: جایزه صلح نوبل باید به ندا آقا سلطان میرسید و نه به باراک اوباما
نقل مطالب با لینک مستقیم و ذكر نام و آدرس خاک افشا، بلامانع میباشد به سایت خاک افشا خوش آمدید - شاد و بهروز باشید